КУЌАТА ШТО СЕ РАСПАЃА_THE HOUSE THAT IS FALLING APART_изложба и симпозиум

(ENG below) Куќата што се распаѓаМеѓународна изложба и симпозиум 27 јуни / 20:00/ Соработници на изложбата: уметници: Ану Вахтра (Талин), Филип Јовановски (Битола/Скопје), Вини Хербстајн (Глазгов/Амстердам) и кураторка: Ивана ВасеваИзложбата е отворена до 30 јули 28- 29 јуни /20:00/ Соработници на симпозиумот: Ола Хасанаин (Картум/Амстердам); Ингел Ваикла (Талин/Брисел); Феликс Мелија…

ОТВОРЕН ПОВИК за наградата ДЕНЕС 2024 / THIRRJE E HAPUR për çmimin DENES 2024

Организацијата Факултет за работи што не се учат – ФРУ, Скопје во соработка со Мрежата „Награди за млади визуелни уметници“ (YVAA), Residency Unlimited, Њујорк, Trust for Mutual Understanding, Њујорк сo задоволство го објавуваат Отворениот повик за наградата ДЕНЕС 2024 за млад(а) визуел(е)н/а уметни(к)/чка во Северна Македонија до 35 години. Наградата…
1 2 3 44