ПРОЕКТИ (финансии)

 

ИМЕ НА ПРОЕКТ ВРЕМЕТРАЕЊЕ   ДОНАТОР ВКУПЕН БУЏЕТ

 

 ИМЕ НА               ПАРТНЕРИ

 

ДА СЕ СЛУША ПУБЛИКАТА, колаборативен, истражувачки и

уметнички проект

2011 – 2012 Европска културна фондација 16.000 EUR P.A.R.A.S.I.T.E. Институт (Љубљана), НУ Центар за култура (Битола), Колектив Шкарт (Белград), Стацион Центар за современа уметност (Приштина).
ДА СЕ СЛУША ПУБЛИКАТА 2012 Фондација отворено општество 640.760 МКД P.A.R.A.S.I.T.E. Институт (Љубљана), НУ Центар за култура (Битола), Колектив Шкарт (Белград), Стацион Центар за современа уметност (Приштина).
АКТО Фестивал

(7 издание)

2012 Општина Битола  200.000 МКД НУ Центар за култура (Битола) и повеќе автори
АКТО Фестивал

(7 издание)

2012 Македонски телеком  184.500 МКД НУ Центар за култура (Битола) и повеќе автори
АКТО Фестивал

(8 издание)

2013 Општина Битола  200.000 МКД  Учителот Незнајко и неговите комитети (Белград), Контракадар (Битола), НУ Центар за култура (Битола), кафе бар Јагода (Битола), Филмски град, Македонски железници и повеќе автори
Живи библиотеки: архиви на граѓанската непослушност, долгорочен истражувачки проект 2013 – 2014 Фондација отворено општество 922.399 МКД НУ Центар за култура (Битола) Фондација за развој на локалната заедница Штип, Младинска Алијанса Тетово, Учитељ незналица и његови комитети (Белград)
Микроутопии и стварности, регионална конференција 2013 Фондација отворено општество 291.375 МКД Повеќе автори од Македонија, Србија, Хрватска
АКТО Фестивал (9 издание) 2014 Општина Битола  100.000 МКД  Центар за современи уметности (Скопје), мезе бар Јагода (Битола) и повеќе автори
АКТО Фестивал

(9 издание)

2014 Министерство за култура 60.000 МКД Центар за современи уметности (Скопје), мезе бар Јагода (Битола) и повеќе автори
АКТО Фестивал

(10 издание)

2015 Лионс клуб 10.000 МКД Фрлачи на сенки (Загреб), Друго море (Ријека), Центар за современи уметности (Скопје), Tiiiit! Inc., (Скопје), мезе бар Јагода (Битола), Манаки бар (Битола),  Инвент ИВЕНТ – агенција (Битола) и повеќе автори
АКТО Фестивал

(10 издание)

2015 Култура Нова (проект „Balcan Can Contemporary“) 1700 EUR Друго море, Ријека
АКТО Фестивал

(10 издание)

2015 Масив динамик Битола дооел 10.000 МКД Фрлачи на сенки (Загреб), Друго море (Ријека), Центар за современи уметности (Скопје), Tiiiit! Inc., (Скопје), мезе бар Јагода (Битола), Манаки бар (Битола),  Инвент ИВЕНТ – агенција (Битола) и повеќе автори
АКТО Фестивал

(10 издание)

2015 Прилепска пиварница АД Прилеп  73.800 МКД  Фрлачи на сенки (Загреб), Друго море (Ријека), Центар за современи уметности (Скопје), Tiiiit! Inc., (Скопје), мезе бар Јагода (Битола), Манаки бар (Битола),  Инвент ИВЕНТ – агенција (Битола) и повеќе автори
Култура за граѓански промени 2015 – 2016 Проект на УСАИД за граѓанско општество 31.665 USD Локомотива – Центар за нови иницијативи во културата и уметноста (Скопје), Центар за современи уметности (Скопје), Плоштад Слобода (Скопје), Фондација за развој на локалната заедница –Штип.
Кога зградите би зборувале 2015 – 2017 Европска културна фондација 14.760 USD Фрлачи на сенки (Загреб), Супервизуелна (Белград).
AKTO Фестивал

(11 издание)

2016 УСАИД  86.000 USD Локомотива – Центар за нови иницијативи во културата и уметноста (Скопје), Младински образовен форум (Скопје), Плоштад Слобода (Скопје), мезе бар Јагода (Битола), Гласен текстилец (Штип), Центар за балканска соработка Лоја (Тетово), медиа партнери: Канал 77, Радио МОФ
AKTO Фестивал

(12 издание)

2017 Министерство за култура 600.000 МКД Локомотива – Центар за нови иницијативи во културата и уметноста (Скопје), мезе – бар Јагода, ЛГБТи Центар за поддршка, НУ Музеј и Завод Битола, НУ Центар за култура Битола, Задруга Артикултура, кафе бар Радост и Види вака.
 АКТО Фестивал

(13 издание)

 

 

 

 

 

 

 

Совршениот уметник

 

 

 

Кога зградите би зборувале

 

 

 

Активни простори на заедницата за граѓански промени

 2018

 

 

 

 

 

 

 

2018

 

 

 

2018

 

 

 

 

2018

Министерство за култура

Кампања „Мрдни со прст“

 

 

 

 

 

 

Град Скопје

 

 

 

Град Скопје

 

 

 

Проект на УСАИД за граѓанско учество

560.000 МКД

1.303.200 МКД

 

 

 

 

 

100.000 МКД

 

 

 

150.000 МКД

 

 

 

1.266.000 МКД

Локомотива – Центар за нови иницијативи во културата и уметноста (Скопје), Гласен Текстилец, Штип, мезе – бар Јагода, Центар за култура Битола, Народен театар Битола, Завод и Музеј Битола – Магаза, Фондацја Фридрих Еберт – Скопје, Фондација „Чекор по чекор“, ЛГБТи Центар за поддршка, Клуб Епицентар

 

 

Национална галерија на Македонија, Младински културен центар

 

 

Долгорочен проект (види партнери погоре)

 

Гласен Текстилец, Штип, Центар за култура – Битола, Локомотива – Центар за нови иницијативи во културата и уметноста, Скопје