АКТО 5

АКТО_5 ФЕСТИВАЛ ЗА СОВРЕМЕНИ УМЕТНОСТИ ТЕМА [ СВАДБИ ]

AKTO 5_PROGRAMA


 

ПРОГРАМА

Среда 11.08.2010
Акто Павиљон на современа уметност/Локација: Офицерски дом
20:00 Отворање на Акто_5

Групна изложба на уметници од Словенија, Хрватска, Србија, Македонија
Никола Узуновски / Македонија
Игор Тошевски / Македонија
ОПА / Македонија
Ф.Р.И.К. / Македонија
Филип Јовановски / Македонија

Владимир Периќ – ТАЛЕНТ / Србија
Куратор: Марија Радош / РЕМОНТ независна уметничка асоцијација, Белград, Србија

Ивана Мештроф / Хрватска
Ива Ковач / Хрватска
Елвис Крстуловиќ / Хрватска
Ана Хорват / Хрватска
Ана Хусман / Хрватска
Куратори: Наташа Бодрожиќ / Слободно везе, Загреб, Хрватска, Тонка Малековиќ / Слободно везе, Загреб, Хрватска

Богдан Александров / Бугарија
Стела Василева / Бугарија
Стефаниа Батоева / Бугарија
Камен Старчев / Бугарија
Александар Ангелов / Бугарија
Јасен Марков / Бугарија
Продан Марков / Бугарија
Викенти Комитски / Бугарија
Станимир Генов / Бугарија
Куратор: Јово Панчев / Дау Хаус Софија, Бугарија

Игор Штромајер / Словенија

Aкто Музика/ Локација: Фабрика “Иднина”
23:00
INDIE STAGE
Canton 6 / dj set Мирко Попов guitar Синиша Ефтимов / PMG / Македонија
Martchin / Off Pop / Македонија
Dejan Dex / Fresh Union / Македонија

Четврток/ 12.08.2010
Акто Павиљон на современа уметност

19:00 ХНУ_Истражувачко студио за храна, наука и уметност Свадбено готвење во живо

21:00 Никола Узуновски / Македонија

21:30 Aкто Музика/ Локација: Офицерски дом

EXPERIMENTAL STAGE
Disfilharmonia / Македонија
Aндреј Анчевски / Македонија

23:00 Aкто Музика/ Локација: Авра (Стара Чаршија)

DISCO STAGE
Danny-L / Fresh Union / Македонија

Петок/ 13.08.2010

Aкто Транспорт – Забава во воз на релација Скопје – Битола

14:30 Aкто музика
K.Petrovsky / Fresh Union / Македонија

Акто Павиљон на современа уметност
18:00 Акто Конференција на тема “Свадби”
Модератор: Марко Стаменковиќ / Србија

20:00 Игор Штромајер / Словенија

21:00/ Локација: Офицерски дом

ХНУ_Истражувачко студио за храна, наука и уметност – Свадбено готвење во живо со Драги и Силвана Филевски

Aкто Музика

22:00/ Локација: Алхамбра
FUZION STAGE / discopunk dnb electronica hip hop
STUDGART ONLINE / Србија
STRING FORCES / Македонија
Vaso & Game Over / Македонија
Плагијат / Македонија
URBANIUM / Македонија

Сабота/ 14.08.2010

Акто Павиљон на современа уметност
17:00 Акто Конференција на тема “Свадби”/ Локација: Офицерски дом
Модератор: Марко Стаменковиќ / Србија

19:00 ХНУ_Истражувачко студио за храна, наука и уметност/ Локација: Офицерски дом
Свадбено готвење со “Вешта жена”

21:00 “YES” / Словенија/ Локација: Офицерски дом
Јаша Мревље / Словенија
Марк Пожлеп / Словенија
Виктор Берник / Словенија
Јанез Видрих / Словенија
Лука Уршиќ / Словенија
Мета Гргуревиќ / Словенија
Урша Видиќ / Словенија
Паоло Дегуин / Словенија
Куратор: Примож Немец / Ганес пратт галерија, Љубљана, Словенија

Aкто Музика
23:00/Локација: Tумбе кафе

HOUSE STAGE
Мaчки / Македонија
Стојче / Македонија
Goran Tech / Македонија

Недела/ 15.08.2010

Акто Павиљон на современа уметност/ Локација: Кафе Камарите
18:00 Берза на уметнички проекти
19:00 Доделување на Акто награда за интерсциплинарност

Aкто Музика
21:00/ Локација: Кафе Камарите
OFF ПРОГРАМА
We pretend home parties / / Македонија

 


Неколку факти за АКТО 5