Офицерскиот дом да се врати во функција на културата на град Битола

Офицерскиот дом да се врати во функција на културата на град Битола Офицерскиот дом, познат и како Сарајот на Керим Паша, е изграден 1911-1912 година од управникот на битолскиот вилает Абдул Керим Паша, а комплетно довршен 1919 година. Редок пример на архитектура, со голема и одмерена архитектонска естетика, која покрај генералните стилски карактеристики,…

12. POP UP АКТО АКЦИЈА! ПРОГРАМА

POP UP АКТО АКЦИЈА! 12. АКТО ФЕСТИВАЛ ЗА СОВРЕМЕНИ УМЕТНОСТИ 01-02 септември, Битола   ПРОГРАМА 01 септември 2017 (петок) 12:00-16:00 AKTO ЗА ЗАЕДНИЦИТЕ Локација: Плато спроти мезе - бар Jагода AKTO музичка работилница за грамофони Ментор: Flooder 20:30 АКТО ПЕРФОРМАНС Локација: мезе - бар Јагода - Зоо приказна– перформанс во изведба…