Кога зградите би зборувале

Кога зградите би зборувале 25 ноември 2018 (недела)/ 12 часот Железничка зграда Скопје   На 25-ти ноември 2018 година, со почеток во 12:00 часот, во Железничката зграда во Скопје на ул. „Борка Талески, бр. 26 ќе се изведе перформансот „Кога зградите би зборувале“. Настанот се организира во соработка со Заедницата…

Јавна дискусија „Институција за можните иднини – колекцијата како отпор“

/For English scroll below/ Јавна дискусија „Институција за можните иднини – колекцијата како отпор“ 6 декември 2018 година (четврток)/ 18:30 часот Национална галерија на Македонија – Даут пашин амам Концепт и модерација: Ивана Васева, самостојна кураторка, програмска директорка на ФР~У и надворешна соработничка на НГМ Учесници: Чарлс Еш, куратор и директор…