Four finalists chosen_DENES AWARD for Young Visual Artist up to 35 in North Macedonia

(For English scroll below) Избрани четри финалистки за наградата ДЕНЕС за млад(а)  визуелен(а) уметник(чка) до 35 години Организациите Факултет за работи што не се учат (ФР~У) Битола/ Скопје и Центарот за современи уметности - Скопје, по петнаесетти пат го организираа процесот за доделување наградата ДЕНЕС 2020 за млад(а) визуел(е)на уметни(к)чка…