15. АКТО ФЕСТИВАЛ ЗА СОВРЕМЕНИ УМЕТНОСТИ 2020

15. АКТО ФЕСТИВАЛ ЗА СОВРЕМЕНИ УМЕТНОСТИ 2020 Битола, Штип, Прилеп, Велес, Кочани, Гевгелија, Скопје   „Црни, бели, калеши, жолти,  заборавете на старите кавги.  Штом муабет почнете со луѓето здружни,  набрзо сите ќе бидеме сложни” Бертолт Брехт, Песна за солидарноста   Со изработка на мурал на фасадата на киното „Партизан“ во…

VIDEO DOCUMENTATION OF THE SYMPOSIUM “PRECARIOUS IN CAPITALIST CULTURE – SHOULD WE CONTINUE LIVING LIKE THIS?”

VIDEO DOCUMENTATION OF THE SYMPOSIUM "PRECARIOUS IN CAPITALIST CULTURE – SHOULD WE CONTINUE LIVING LIKE THIS?" The symposium on thinking the future from a labor perspective «Precarious in capitalist culture – Should we continue living like this?» curated by Ivana Vaseva, and organized by Faculty of things that can’t be learned (FR~U),…