ОТВОРЕН ПОВИК ЗА НАГРАДА ДЕНЕС 2022/ THIRRJE E HAPUR për çmimin SOT 2022

/For English and Albanian, scroll below/ Скопје, 17.03.2022   ОТВОРЕН ПОВИК  за наградата ДЕНЕС 2022  за млад/а визуел(е)н/а уметни(к)/чка во Северна Македонија до 35 години   Факултет за работи што не се учат – ФРУ, Скопје во соработка со Центарот за современи уметности - Скопје Мрежата „Награди за млади визуелни уметници“…

The Perfect Artist in Prishtina

The discursive and educational program THE PERFECT ARTIST in Prishtina   The discursive and educational program THE PERFECT ARTIST curated by Ivana Vaseva was held in Prishtina, Kosovo from 22 till 26th of February in the National Gallery of Kosovo. The course was organized by Stacion - Center for Contemporary Art Prishtina.…