ИЗБРАНИ ЧЕТВОРИЦАТА ФИНАЛИСТИ ЗА XVI НАГРАДА ДЕНЕС 2022/ FOUR FINALISTS FOR XVI DENES AWARD 2022 SELECTED

 /For English scroll below/   ИЗБРАНИ ЧЕТВОРИЦАТА ФИНАЛИСТИ ЗА XVI НАГРАДА ДЕНЕС 2022 ЗА МЛАД/А ВИЗУЕЛ(Е)/НА УМЕТНИ(К)/ЧКА ДО 35 ГОДИНИ   Организацијата Факултет за работи што не се учат – ФРУ, Скопје во соработка со Центар за современи уметности – Скопје, Мрежата „Награди за млади визуелни уметници“ (YVAA), резиденциската програма…