Активно кино за заедницата ДА ГО Задржиме Јавно!

Активно кино за заедницата ДА ГО Задржиме Јавно! дискусија и музички перформанс 11 јули 2019 година Железничка зграда во Скопје   На 11 јули 2019 година, со почеток во 20 часот ќе се оддржи: - Дискусија со претставници на локална самоуправа, граѓански организации, индивидуални активисти и станари а потоа и музички…

Каква галерија ни треба? – Битола

Каква галерија ни треба? - Битола 11ти јули 2019 година, со почеток во 19:00 часот кафич „Радост“  Централна активност на овој настан ќе биде отворената јавна дискусија како и презентација со Владо Ѓоревски на тема „Каква галерија ни треба“, фокусот на презентацијата на Ѓоревски ќе биде најпрво врз историјатот на…