ДРАГА РЕПУБЛИКО_DEAR REPUBLIC перформанс/ performance

ПЕРФОРМАНС ЕСЕЈ„ДРАГА РЕПУБЛИКО“ Македонска пошта 26 септември - 2 октомври 2021 година По перформансите „Оваа зграда зборува (на)вистина” (добитник на Златна трига на Прашкото Квадриенале) и „Универзална во пламен” авторите Филип Јовановски, Кристина Леловац и Ивана Васева со нов перфроманс од трилогијата посветена на модернистички згради во Скопје. „Драга Републико“…