МАКЕДОНСКИ ПАВИЛЈОНИ НА СЦЕНАТА НА ПРАШКОТО КВАДРИЕНАЛЕ 2023

МАКЕДОНСКИ ПАВИЛЈОНИ НА СЦЕНАТА НА ПРАШКОТО КВАДРИЕНАЛЕ 2023 Единаесет уметници од земјава под кураторство на претходните добитници на Златната Трига годинава ќе бидат македонски претставници на најголемиот светски настан за перформанс дизајн и простор Добитниците на главната награда „Златна трига“ на претходното издание на Прашкото квадриенале за перформанс, дизајн и…