ИЗБРАНИ ЧЕТВОРИЦАТА ФИНАЛИСТИ ЗА XVI НАГРАДА ДЕНЕС 2022/ FOUR FINALISTS FOR XVI DENES AWARD 2022 SELECTED

 /For English scroll below/   ИЗБРАНИ ЧЕТВОРИЦАТА ФИНАЛИСТИ ЗА XVI НАГРАДА ДЕНЕС 2022 ЗА МЛАД/А ВИЗУЕЛ(Е)/НА УМЕТНИ(К)/ЧКА ДО 35 ГОДИНИ   Организацијата Факултет за работи што не се учат – ФРУ, Скопје во соработка со Центар за современи уметности – Скопје, Мрежата „Награди за млади визуелни уметници“ (YVAA), резиденциската програма…

ОТВОРЕН ПОВИК ЗА НАГРАДА ДЕНЕС 2022/ THIRRJE E HAPUR për çmimin SOT 2022

/For English and Albanian, scroll below/ Скопје, 17.03.2022   ОТВОРЕН ПОВИК  за наградата ДЕНЕС 2022  за млад/а визуел(е)н/а уметни(к)/чка во Северна Македонија до 35 години   Факултет за работи што не се учат – ФРУ, Скопје во соработка со Центарот за современи уметности - Скопје Мрежата „Награди за млади визуелни уметници“…