АКТО 1

АКТО 1 ФРУ_МУЗИЧКИ LIVE PERFORMANCE, ПУНКТ_ПЛАТФОРМА, ВИДЕО ПРОЕКЦИИ


Kонцепт| Учесници | Пдф каталог и Постер | Фото/Видео | Прес | Фундер

Concept | Participants | PDF catalog & Poster | Photo/Video | Press | Founder

 

 


Неколку факти за АКТО 1
Агендата на АКТО_1 Фестивалот беше поделена на два дела, ФРУ Перформанс и Платформа.
ФРУ Перформансот ги опфаќа произведувачите на електронска музика и визуелна медиа. Главната идеја за почетокот на нашиот проект е да се креира урбано и социјално движење.
Платформата имаше тенденција да стимулира комуникации помеѓу помалку и повеќе фреквентни локации кои се вредни за културниот живот на градот Битола во минатото (јавни простори, институции).
АКТО_1 настана како начин/медиа за стимулирање на комуникацијата за соработка помеѓу артистите кои работат во нови медии и учествуваат во јавноста, осовено затоа што целта беше да се изгради концепт на перцепција на уметноста од различни перспективи.