16 АКТО ФЕСТИВАЛ – СОВРЕМЕНИ (НЕ)ДЕМОКРАТИИ

16. АКТО ФЕСТИВАЛ ЗА СОВРЕМЕНИ УМЕТНОСТИ СОВРЕМЕНИ (НЕ)ДЕМОКРАТИИ интердисциплинарна платформа за едукација и продукција на современа уметност ноември – декември 2021 Скопје     Концепт: Ивана Васева, кураторка; Филип Јовановски, визуелен уметник Продуцирано од организацијата „Факултет за работи што не се учат - ФР~У“ Поддржано од Министерство за култура на…

„Оваа зграда зборува (на)вистина“на фестивалот „Mлади Леви” во Љубљана

Македонскиот победник на Прашкото квадриенале за перформанс дизајн и простор 2019 „Оваа зграда зборува (на)вистина“ се претставува на 24. Меѓународен фестивал „Mлади Леви” во Љубљана   Во сабота (28.08.2021 год.) во зградата на старата електрична централа во Љубљана, Словенија (Stara mestna elektrarna), со почеток од 21 часот, ќе биде изведен…