Verica Kovacevska, winner of DENES Award

/ For English Scroll Below/ Верица Ковачевска, добитничка на наградата ДЕНЕС Почитувани, Ве известуваме, дека на вчерашното отворање на изложбата Награда ДЕНЕС за млад(а) визуелен(а) уметник (чка) до 35 години на којашто се претставија четирите номинирани финалистки: Верица Ковачевска, Наташа Неделкова, Анастасија Пандиловска, Ивана Сиџимовска, Жирито во состав: Лора Рајкович,…

DENES Award exhibition opening and ceremony. Public discussion

/For English Scroll Below/ Изложба и јавен настан за награда ДЕНЕС за млад(а)  визуелен(а) уметник(чка) до 35 години   Почитувани, Со големо задоволство Ве покануваме на завршната изложба и јавен настан по повод доделувањето на наградата ДЕНЕС за млад(а)  визуелен(а) уметник(чка) до 35 години во Македонија, кои ќе се одржат…