ИВАНА МИРЧЕВСКА, ДОБИТНИЧКА НА XVI НАГРАДА ДЕНЕС 2022

ИВАНА МИРЧЕВСКА, ДОБИТНИЧКА НА XVI НАГРАДА ДЕНЕС 2022 ЗА МЛАД/А ВИЗУЕЛ(Е)/НА УМЕТНИ(К)/ЧКА ДО 35 ГОДИНИ   Организацијата Факултет за работи што не се учат – ФРУ, Скопје во соработка со Центар за современи уметности – Скопје, Мрежата „Награди за млади визуелни уметници“ (YVAA), резиденциската програма Residency Unlimited (RU), Њујорк и…

Изложба и церемонија за награда ДЕНЕС_DENES exhibition and award ceremony

 /For English scroll below/ ИЗЛОЖБА НА ЧЕТВОРИЦАТА ФИНАЛИСТИ ЗА XVI НАГРАДА ДЕНЕС 2022 ЗА МЛАД/А ВИЗУЕЛ(Е)/НА УМЕТНИ(К)/ЧКА ДО 35 ГОДИНИ   Организацијата Факултет за работи што не се учат – ФРУ, Скопје во соработка со Центар за современи уметности – Скопје, Мрежата „Награди за млади визуелни уметници“ (YVAA), резиденциската програма…