ДОБИТНИЧКА НА XV НАГРАДА ДЕНЕС ЗА МЛАД(А) ВИЗУЕЛ(Е)Н/А УМЕТНИ(К)/ЧКА ДО 35 ГОДИНИ 2021: ЕЛЕНА ЧЕМЕРСКА

ДОБИТНИЧКА НА XV НАГРАДА ДЕНЕС ЗА МЛАД(А) ВИЗУЕЛ(Е)Н/А УМЕТНИ(К)/ЧКА ДО 35 ГОДИНИ 2021: ЕЛЕНА ЧЕМЕРСКА   Почитувани, организацијата „Факултет за работи што не се учат - ФР~У“ во соработка со Центар за современи уметности – Скопје со задоволство Ве известуваат дека петнаесетта по ред добитничка на наградата ДЕНЕС за млад(а)…

XV Награда ДЕНЕС 2021/ XV DENES Award 2021

/ For English scroll below/ НАГРАДА ДЕНЕС ЗА МЛАД(А) ВИЗУЕЛ(Е)Н/А УМЕТНИ(К)/ЧКА ДО 35 ГОДИНИ Организација: Факултет за работи што не се учат -ФР~У во соработка со Центар за современи уметности - Скопје 21-29 април 2021 година Скопје Изложбата на четирите финалистки за наградата ДЕНЕС за млад(а) визуел(е)н/а уметни(к)/чка до 35…