IF BUILDINGS COULD TALK/ discussion and research based performance

(For English Scroll Below) IF BUILDINGS COULD TALK/ discussion and research based performance  „Кога зградите би зборувале“ е колаборативен проект кој ги разоткрива деликатните, скриени траги од бришењето на колкетивната меморија на локалната историја, сето тоа прикажувајќи го преку конкретни примери на урбани простори (комплекс на згради и нивното опкружување)…

ОТВОРЕН ПОВИК за наградата ДЕНЕС 2018 / OPEN CALL for DENES Award 2018

/For English scroll below/ ОТВОРЕН ПОВИК за наградата ДЕНЕС 2018 за млад визуелен уметник во Македонија до 35 години   Центарот за современи уметности - Скопје и ФРУ – Факултет за работи што не се учат Битола/ Скопје со задоволство го објавуваат Отворениот повик за наградата ДЕНЕС 2018 за млад…