ДЕНЕС Награда-изложба и доделување награда/ DENES Award – Exhibition and award ceremony

/For English scroll below/ НАГРАДА ДЕНЕС ЗА МЛАД(А) ВИЗУЕЛ(Е)Н/А УМЕТНИ(К)/ЧКА ДО 35 ГОДИНИ Организација: Факултет за работи што не се учат -ФР~У во соработка со Центар за современи уметности - Скопје 21-29 април 2021 година Скопје Престижната интерационална манифестација, доделувањето на наградата ДЕНЕС за млад(а) визуел(е)н/а уметни(к)/чка до 35 години,…

Четириесет години љубов кон уметноста на Власта Делимар/ 40 Years of Vlasta Delimar’s Artistic Love

/For Englisg scroll below/ „Четириесет години љубов кон уметноста на Власта Делимар“ Ретроспективна изложба на Власта Делимар Кураторка: Ивана Васева 3 декември 2020 година (четврток), плоштад Македонија 12 часот Продукција: Факултет за работи што не се учат – ФР~У Поддржано од Министерство за култура на Република Северна Македонија    …