NEW AGORA – 20TH ANNIVERSARY OF THE DENES AWARD_НОВА АГОРА – 20 ГОДИНИ НАГРАДА ДЕНЕС_

\for English and Albanian scroll below\   НОВА АГОРА – 20 ГОДИНИ НАГРАДА ДЕНЕС Изложба на тројцата добитници на наградата ДЕНЕС 2023 – Ѓорѓи Десподов, Клелија Живковиќ, Бурџу Мусли; документарна изложба за наградата ДЕНЕС; церемонија по повод јубилејот   14 септември 2023 година (четврток) Национална галерија на Република Северна Македонија…

AKTO 18_PUBLIC SPACES IN MOVEMENT TOWARDS_AKTO 18_ЈАВНИ ПРОСТОРИ ВО ДВИЖЕЊЕ (КОН)

AKTO 18 фестивал за современи уметности ЈАВНИ ПРОСТОРИ ВО ДВИЖЕЊЕ (КОН) Скопје – Софија / 2023 година АКТО веќе трета година по ред го преиспитува значењето на прославувањето, ако го земеме предвид основното значење на зборот фестивал. Додека претходно, 15 години по ред, во различни предизвикувачки затегнати, но и поотворени…